Vi har hastigheden for alle DOCSIS 3.1 modemmer til 1350 Mbit down og 500 Mbit up.

Prisen er senest reguleret pr 1.1.2022 til 135 kr for alle internetabonnenter, også de der kører DOCSIS 3.0.

Prismodellen er sådan, at den tildelte hastighed udmåles efter den teknologi, man anvender, og ikke efter hvor meget man betaler. Alle skal betale det samme, og det er fastsat til 135 kr/md. Denne pris har været uændret i 20 år (med undtagelse af 2½ år 2018-2020, hvor vi indkrævede 30 kr/md ekstra til finansiering af netrenovering).

Hvis du har investeret i et DOCSIS 3.1-modem, så får du enten hastigheden 1350/100 eller 1350/500 Mbit down / up.
For at få 500 up, så skal to betingelser være opfyldt:
1) Din installation skal være fysisk tilpasset til 204 MHz returvej. Den har hidtil kun gået til 65 MHz.
2) Tune Kabelnets administration skal have information om dette, så routeren kan konfigureres til det.
DOCSIS 3.1-routere udgør 82%.

Brugere, der kun kører DOCSIS 3.0, har hastigheden fra 300 Mbit down / 50 Mbit op. Disse udgjorde (juni 2023) 18% af abonnentmængden og er stadig færre.
Brugere, der kun kører DOCSIS 2.0, bibeholder hastigheden 25 Mbit down / 12 up (begge uændret). Dem var der 1.2.2024 3 (tre) tilbage af.

Tilpasning til 204 MHz returvej sker for egen regning og kan udføres af vor servicepartner, KK Partner, tlf. 7538 1414.

Tilpasningen udnytter de her viste komponenter.

FM er lukket i nettet 1. juli 2023. FM er jo placeret under 204 MHz. Vi lukker ikke for radiokanaler som sådan. De fordeles fortsat digitalt på TV fra kanal 401-446, som de har været det de sidste snart 10 år. For øvrigt kan man jo også streame radio-programmer, både live og som podcast.

Vil man have højere hastighed, så afhænger det altså alene af ændringer hos hos én selv.

Men det, vi har målt indtil nu, viser, at hvis der er for mange om buddet (på 100 Mbit), så nedtrappes denne hastighed ligeligt for de involverede. I tidsrummet 19-22 trapper det således ofte ned til 60-70 Mbit up. Og derfor valgte vi så at hæve den for alle de med DOCSIS 3.1 modem, der har 50 Mbit  up i dag, til 100, alligevel.